17 Januariiii <3

Har vart i stallet idag och mario skötte sig toppenbra!! Syrran och Johanna följde oxå med och vi hoppade ett liten hinder o lunka på i skogen. har inte så mkt att skriva måste tp sova nu så!! ;))




bjudeer på en bild på söötisen jag ska riida imr ♥ Roookie ♥



Jag är med och tävlar på http://carlssonpataket.blogg.se blogg, en jättebra bloggg!!


Dag 2 - Min första häst

Ja det går inte skriva så mycket om just min första häst eftersom jjag inte har någon men jag har ju alltid haft favorithästar som hittat på bus och varit pigga :))

Tisdag!! 129 dagar kvar ♥

Idag har jag haft en vanlig lång tråkig skoldag.. Mamma skjutsade mig direkt till BRK när jag hade slutat, jag satt och hade teori med kajza och ridgruppen jag ska vara hjälpinstruktör åt iår. När jag var klar där så hjälpte ellen mig att rycka Amrias man så nu är den 15- 20 cm typ. När jag kom hem kl 21.30 städade jag garaget och sedan dusha jag nu ska jag surfa vidare på datan o sen sleepa.



ni får en bild från efter ryckningen här.. blev då ändå rätt så lyckat för att ba 1 gången ;pPpPpPp

Pöss ♥

Dag 1 presentera dig och din häst

Jag heter Erika Jakobsen och är 14 år jag rider 6 gånger i veckan och är i stallet 7 dagar. Ni har ju sett i tidigare inlägg vilka jag rider men jag är skötare på Rookie och får fara till Mario när jag vill. Jag brukar ju även rida Ligist, Pål och tävlar o tränar Ronja Amira i hoppning o dressyr. jag har ridit i ungefär 8-9 år och har riktigt god hästvana jag klarar av de flesta hästar och jag älskar rida busiga unghästar och "galna" hästar!  Jag ska ta en C ponny på foder i mitten av maj och han är lite speciell i ridningen. Han passar inte vem som helst ( endast den riktigt ruttinerade ryttaren) Jag är oftast väldigt noga med allt jag gör i stallet och vill att det ska vara fräst och red i hästarnas hem. Jag rider inte bara utan sysslar med mina andra djur här hemma brukar oxå vara och träna slalom när jag har tid jag har ju fortfarande kvar lite av min kunnighet eller hur man säger inom slalom. När jag inte är i stallet så sitter jag oftast ganska mycket vid datorn eller är ute och fotograferar.

nått roligt test ;pPpPpPpPpPp

 

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Måndag 10 Januari ( 130 dagar kvar )

Måndag 10 Januari ( 130 dagar kvar )

Hemma från stallet red endast tjockis mario ♥ gick jättebra vi galoppera efter en skogs väg och lunka på i lilla kusån. mockade alla boxar och tog in alla 5 hästar som var kvar i hagen !:) nu sitter jag och nördar data o chattar med sööta människor!! :))



slänger in en bild på söötisen från idag! :) ♥

9 Januari ( 131 dagar kvar )

Tjosan!

Idag har jag vart hos både Mario o Rookie. Orkar inte berätta så mycket. men det har iaf gått superbra och jag började rida Rookie sen Ligist och sist Pål ♥ sen när jag kom hem så Skottade jag hela framsidan ( duktigt hehe ) och käkade middag sen bärde de iväg till Super Mario Buuuus.

Ligist o Pål ♥

Lägger in lite infoo om Ligist och Pål också eftersom jag kommer börja rida dom lite oftare nu! :)

Tycker vi ska börja med den minste!

Namn: Ligist
Född: kommer inte ihåg han är inte så gammal iaf.
Ras: Shetlands ponny


Ligist är en sööt rätt så pigg liten shettis som kommer från en 4H klubb i uppsala om jag minns rätt. Ligist är jättesnäll liten ponny som testar sin ryttare. Jag är dock lite stor för honom men han måste röra på sig och kräver en bestämd ryttare som han inte lyckas slänga av. Han har fin skritt,trav o galopp, han bockar varje gång men fattar galopp haha sött. Red honom idag och det gick bra kommer nog rida honom vidare och kanske fixa till honom lite så han slutar med hyssen osv.. så min lilla syster kan börja rida han.

________________________________________________________________________________________________

Namn: Pål
Född: 92 elr 91




Pål är en jättefin ponny men har tyväär ingen bra uooväxt hos tidigare ägare. När han kom var han rätt för allt hade nästan aldirg varit inne i en box och fick knappt någon mat. så nu har han kommit till paradiset med massa mat och kärlek. Pål har jag endast ridit 2 gånger och fler gånger blir det. Pål är inte utbildad eller nått så vi jobbar lite på det nu ( volter, serpentiner, snett igenom osv.. ) Pål hittar aldig på några bus och kan ibland vara jätte lat och ibland pigg,de varierar.




8 Januari (132 dagar kvar)

Hejhej! :))

Hemma efter 6 timmar i stallet, var faktiskt jätte kul fick rida börja med attt rida Pål tsm med Britt och det gick bra! Han hade jätterolig galopp hehe. Sen fråga britt och Helen om jag ville pröva rida shettisen Ligist ( skitsöt liten plutt) och det gick också bra, Vi galopperade efter vägen mot stallet och det gillade han, han drog till många bockningar och sparka bak o ut. Sen sist fick jag riida söötisen Rookie och det gick jättebra tränade mitt dressyrpogram och trava och galoppera runt i volter osv...  jätteduktig var dom alla 3 ♥  Imorgon blire troligtvis att rida Pål, Ligist och Rookie :)).  Nu ska jag ut och fixa till kaninerna mina. Hare bra!! :))) ♥


Sista inlägget för ikväll! :)

Imorgon ska jag och rida Rookie även Pål som står i samma stall och sen får jag se om jag far och rider Mario oxå.
För Rookie blire kanske lite över 1 timmas dressyrpass eller nått och för Pål blir det nog bara jobba för att få honom fram åt i ett bra tempo. Jag bloggar mer imorgon kramiz på er!! :)))


// Eriika Jakobsen

hästarna jag rider mest♥

Info om de hästar jag rider mest!

Då kan vi börja med den yngsta:

Namn: Mario
Född: 2005
Mkh: 1.20 cm



Mario är en underbart fin liten ponny som jag ridit nu i 1 år, Jag har jobbat stenhårt med denna grabb för att få honom bli en bra och trygg ridskoleponny. När han kom kunde han nästan ingenting men nu kan han, Gå i form, Gå över bommar utan att flyga över alla samtidigt, Hoppa, Backa, lugnat ner sin trav och galopp osv..
Han är nu en jättepigg och mysig ponny som har sina hyss, går ridskola för barn mellan 4-12 år och det är ju inte så mycket krav på den rifningen så då skrittar han runt fint.





Namn: Rookie
Född: 2003
Mkh: 160 cm


Rookie är en snäll häst som är rolig att rida, Rookie rider jag endast på ridplan med och jobbar med dressyren.
Rookie har jag ridit i nu 2 månader 3 gånger i veckan och allt rullar på det går bara bättre och bättre för varje gång. Han är riktigt fin och lugn att rida kan bli lite het eller hur man ska säga i galoppen. Han försöker aldrig slänga av någon eller nått liknande. Jag tror Rookie kommer bli riktigt fin i dressyren bara man får ner farten på galoppen så äre toppen!.


och sen har vi ponnyn jag som kommer i maj! ♥


Namn: Puccini som då kallas Putte
Född: 1997
Mkh: 137 cm



Puccini är nog en av de roligasre ponnysarna jag ridit helt underbar men samma där som för mario han har sina hyss och vill testa sin ryttare så med honom måste man vara bestämd men ändå mjuk i handen så han inte drar iväg. Jag länktar otroligt mycket till Puttson kommer!! ♥



oxå får jag inte glömma den sööta ponnyn som jag tävlat och vill tävla mer!

Namn: Ronja Amira
Född: 1999
Mkh: kring 142 kanske



Amira är en skitfin hoppponny som alltid satsar allt men ibland lite för mycket. Hon är jättesnäll och fin att rida kan dock vara lite seg i dressyr o vanlig skolridning men när uteritter och hoppning kommer så blir hon en helt annan ponny skitpigg och springer järnet. Jag har ridit Amira mycket i sommar och på skolridningar och hoppningar även gått en dressyr kurs med henne.

Första inlägget

Hejsan!
Tänkte börja berätta om mig själv så ni har lite koll på vem jag är!
Jag är hästnörd på 14 år som då jah älskar djur och även fota. Jag rider minst 5
dagar i veckan på B-ponnyn Super Mario Bus och Rookie även lektioner på Bodens ridklubb.
I Maj kommer jag även att ta en ponny på foder vid namnet Puccini, jättefin vit maxad C-Ponny.
Jag rider inte bara utom tränar agility med mina 3 hundar Rex, Ricky och Robin även så hoppar jag kaninhoppning med mina 6 kaniner Tom, Ares,Vera,Ture,Percy och Bingo har där en liten kaninuppfödning som heter fyrklöverns hoppkaniner. Jag älskar mest av allt rida, vara med djuren, Åka slalom som jag oxå tävlat i men slutade förra året. Jag har hållt på med slalom från jag var 3 år och då tävlat och vunnit över 30 priser och pokaler men nu då lagt skidorna på hyllan för få fram mer tid för ridningen. Jag är en riktig vinnarskalle och gör allt för vinna!.
På bodens ridklubb tävlar jag en ponny vid namnet Ronja Amira ( skitfin ) i hoppning. Detta är väll nästan allt om mej då får jag hoppas ni gillar min blogg! :)

RSS 2.0